Auto škola SELMA je osnovana 28. Januara 1998. godine i bavimo se osposobljavanjem budućih vozača motornih vozila i spremne izvodimo na test polaganja vozačkog ispita, te u saobraćaj.


Nalazimo se u sarajevskom naselju Grbavica u ulici Grbavička na broju 8-a, a što je između Šumarskog fakulteta i rijeke Miljacke.

U auto školi SELMA smo Vam pripremili najsavremenija učila i pomagala, u obliku softvera i udžbenika, za učenje u BiH važećih saobraćajnih propisa, a licencirani smo i vlastitim vozilima opremljeni za osposobljavanje kandidata za vozače i to sledećih kategorija i potkategorija:

A1, A, B, C1, C, C1E, CE, D i DE.

Obuku vrše iskusni kvalifikovani i licencirani instruktori vožnje i to:
1. NEZIR MEHIĆ, instruktor vožnje A1, A, B1, B, BE, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E i DE kategorija i
2. NEDZAD AHMETOVIĆ, instruktor vožnje B, B1, BE, C1 i C kategorije.

Obuku vršimo na novim vozilima i to:
1. A1 i A kategorija na novim motociklima marke Vespa koji su pogodni za obuku i polaganje zbog izuzetnih manevarskih sposobnosti.
2. B kategorija na dva nova vozila Golf VI, sa odgovarajućim i atestiranim dvojnim komandama, kao i na Mercedesu C klase automatik sa ručnim komandama, propisno adaptiranim za obuku invalidnih lica.
3. C1 i C1E kategorije na Mercedesu Sprinter 416 sa odgovarajućim atestiranim dvojnim komandama, i sa odgovarajućom i za vožnju pogodnom tandem prikolicom.
4. C i CE kategorije na novijem Mercedesu ATEGO 1217, s ugrađenim i atestiranim dvojnim komandama, uz za to vozilo odgovarajuću prikolicu.
5. D i DE kategorije na odgovarajućem autobusu s atestiranim dvojnim komandama i propisnoj prikolici.

Naše usluge možete platiti gotovinski i virmanom, kao i odgođeno u više mjesečnih rata.